Elektrik Kullanımınız İçin Pratik Tasarruf Önerileri

14/02/2018 - Elektrik Tasarrufu

Elektrik Kullanımınız İçin Pratik Tasarruf Önerileri

Her yıl boşa akan enerjilerden ve boş yere harcanan paralardan dolayı ceplerimizden fazladan, yüzlerce hatta ve hatta binlerce lira çıkmaktadır. Boş yere para ödediğimiz boşa akan enerjilerden dolayı devamlı olarak para kaybetmekteyiz. Oysaki bu boşa giden paraları tasarruf yolu ile tutulduğunda fazladan ev kredisi taksitleri ödeyebilir, daha güzel bir arabaya sahip olabilir veya en çok istediğimiz fotoğraf makinesini alabiliriz. Bu yazıda sizlere, pratik tasarruf önerileri sunacağız. Bu önerileri dikkate alırsanız tabi ki de biz bir şey kazanmayacağız ama siz, bu tasarruf önerilerini, ilk kez bile denemenizde verim alacağınızdan bu önerilerimizden vazgeçemeyeceksiniz.

Eğer sizde harcamalardan tasarruf etmek istiyorsanız, elektrikten başlamanız ve elektrik faturanızı düşürücü önlemler almanız en doğru olanı olacaktır. Boşa giden elektrikler, her yıl cebinizden binlerce lira çalmaktadır. Bu duruma “DUR!” demenin vakti gelmedi mi artık ne dersiniz? Hadi şimdi gelin, elektrik tüketiminde pratik tasarruf formüllerini inceleyelim.

Pratik Tasarruf Önerileri

  • Fişleri Çekmeyi Unutmayın: Televizyon, bilgisayar gibi elektronik cihazlar kapatıldığında bile elektrik tüketmeye devam ediyor. Bu nedenle bu cihazları kapattığınızda fişlerini de çekmeyi unutmayın.
  • Lüzumsuzsa Söndür Formülü: Bu formül pratik tasarruf maddelerinin en önemlisidir. Daha küçük bir çocukken ilkokulların aydınlatma düğmelerinin üzerinde yazardı. Bu kurala uyulması halinde her yıl yüzlerce lira tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • Tasarruflu aydınlatma ürünleri kullanmak: geleneksel ampuller ile 50 WATT karşılığında aldığınız enerjiyi, en tasarruflu aydınlatma ürünü olan LED aydınlatma ürünü ile yalnızca 6 WATT karşılığında alırsınız buda sizin cebinize her geçen saniye 44 Watt tasarruf olarak döner.
  • Şarj cihazlarına dikkat: şarjı devamlı olarak biten telefonlar, tabletler veya bilgisayarlarla başımız dertte. Aslında bunlarla değil şarj cihazları ile başımız dertte. Şarj edildikten sonra, elektronik cihazlardan çekilen fakat fişten çekilmeyen şarj cihazları, elektriği boşa akıtmaktadır bu nedenle de elektrik faturaları yükselmekte ve ceplerimizi yakmaktadır.
  • Termosifon - Şofben: Su ısıtıcısı olarak kullandığımız bu ürünleri devamlı açık bırakmaktayız. Oysa geceleri açtığımız termosifonda su ısındıktan sonra kapatıldığında suyu uzun bir süre sıcak tutabilmektedir. Bu sayede de büyük ölçüde elektrik tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu yöntemi uyguladığınız ilk ay elektrik faturasında 8 ila 17 lira arasında düşüş göreceksiniz.

Bu tarz pratik tasarruf önerileri ile sizde her yıl yüzlerce ya da binlerce parayı cebinizde tutabilir ve aile ekonominize daha fazla katkı sağlayabilirsiniz

Size daha fazla yardımcı olması adına "Elektrik Faturasını Düşürmenin 10 Kolay Yolu" yazısını okuyabilirsiniz.


Paylaş:

Facebook Twitter WhatsApp Google+